Steenkool:

Steenkool "de nostaligsche warmte van weleer" bieden u een gezellige, behaaglijke warmte tijdens de koele herfst en wintermaanden die aangenaam voelbaar is doorheen uw hele huis.

 

Ons uitgebreid assortiment bevat diverse soorten steenkolen die verkrijgbaar zijn in verschillende kalibers. Door de sterke prijs/kwaliteit verhouding zijn steenkolen de goedkoopste en meest stabiele brandstof op dit moment.

Met steenkool stookt u zorgeloos... de hele winter door!

Bestel uw steenkool bij Brandstofhandel Baillieux, of kom langs op ons depot voor afhalingen tijdens de openingsuren van maandag tot vrijdag van 7 tot 19uur.  Steenkool levering is mogelijk in de gemeentes toebehorend aan de regio Zuid-Limburg (België).

Onze steenkolen zijn verkrijgbaar in zakken van 25kg.

Steenkool:

ANTRACIET

 

Antraciet is een hoogwaardig zwart glanzende steenkool met schelpachtige of gestreepte breuk. Bij het vallen geeft antraciet een heldere bijna glasachtige klank. Het is een zeer harde kool, die niet bakt en een hoge ontstekingstemperatuur heeft. Ze verbranden langzaam met korte, blauwe, niet roetende vlammen, welke soms lichtgevende puntjes hebben. Antraciet kolen zijn gasarm en hebben een heel laag asgehalte daardoor zijn het de beste stabiele brandbare huisbrandkolen die erop dit moment te verkrijgen zijn.

Kaliber:

  • 8/14
  • 12/22 
  • 20/30
  • 30/50

ANTRACIET B MAGERKOOL

 

Deze kool met een zwart uiterlijk is vaak gestreept en gelaagd is. Ze hebben een doffe klank, zijn vrij hard maar de ontstekingstemperatuur ligt iets lager dan die van de antraciet. Deze kolen bakken niet en verbranden gewoonlijk met weinig lichtgevende vlam, die in bepaalde omstandigheden wel aanleiding kunnen geven tot wat roetafzetting. Deze kolen zijn zeer geschikt voor huisbrand. Handig aan deze kool is dat hij met een hardere kool gemengd kan worden als de hard kool wegens hoge ontstekingstemperatuur moeilijkheden kan geven bij het aanhouden van de kachel.VETKOOL

 

Deze kolen zijn in algemene zin de zachtste van de kolensoorten. Ze hebben bijna altijd een gelaagde structuur. Bij de verbranding geven ze lange, lichtgevende, roetende vlammen. Deze kolen zijn uiterst geschikt voor het gebruik van een smidsvuur. 

 

"Vetkolen zijn enkel op bestelling verkrijgbaar."

Smeedkolen:

  • 20/30


Petroleumcokes:

PETROLEUMCOKES

 

Petroleumcokes hebben een donker grijs sponsachtig uiterlijk, het is een petroleumderivaat met een hoge verbrandingssnelheid, een hoge warmte afgifte en met een zeer laag asgehalte.

Deze cokes zijn bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met hout in de allesbrander en voor het stoken van een kolenketel. 

 

Petroleumcokes:

  • 30/60
  • 60/90


Agglomeraten:

EIERKOLEN:

 

De gewassen en kunstmatig gedroogde fijn kolen en gruis worden koud gemengd met fijn gemalen steenkoolteerpek, het mengsel wordt verhit tot 100°C en gekneed. Vervolgens gaat de dikke brij naar de eierkoolpers waar ze onder zeer hoge druk hun kippenei vorm krijgen. Eens in vorm worden ze langzaam afgekoeld aan de buitenlucht. Deze kolen zijn uitstekend om nazomerse en winters avonden een gezellige vuur in de vuurschaal te laten branden.

 

 

BRIKETTEN:

 

Briketten worden voor het grootste deel vervaardigt uit fijn of gruis, van de antraciet, magerkolen en half-vetkolen. Door al dit gruis met een bindmiddel steenkoolteerpek onder hoge druk samen te persen worden de briketten gevormd.

Door hun bijzondere gloei-eigenschappen kan dit product perfect gebruikt wordt om de openhaard hout - kolen kachel 's-nachts aan te houden.